top of page

Prislista för öronhåltagning 

ear-piercing-gun-1579261808.jpg

1 hål

2 hål

3 hål

4 hål

299kr

449kr

599kr

749kr

Det är viktigt att ta hand om det nya hålet ordentligt så det inte blir infekterat. Det tar minst sex veckor för hålet att läka tillräckligt för att du ska kunna byta till andra örhängen.

 

Viktigt att tvätta händerna innan du rör öronen. Detta för att undvika att få in smuts och bakterier i det nytagna hålet.  

Rengör de nytagna hålen i öronen noggrant, fram - och baksidan, morgon och kväll. Låt örhängena sitta i, även vid rengöring.  

Använd flytande tvål och rengör gärna i samband med dusch/hårtvätt. Torka torrt med rent papper eller ren tops.  

Övrig rengöring görs med rengöringsservetter, som är skonsamma mot huden. Med dessa kommer du åt att rengöra mellan öra och smycke/lås. Låt lufttorka. Använd en ny servett per öra och rengörings tillfälle. Obs! rengör inte med sprit / alkohol. 

Skötselråd när du tagit hål i öronen

Ta hål i öronen på barn

Vill ditt barn ta hål i öronen eller har du som förälder funderat på när det är lämpligt? Först kan det vara bra att ta reda på hur det går till och vad man ska tänka på före och efter öronhåltagning. Till sist är det du som förälder som kan bestämma vad som är bäst för ditt barn.

Att ta hål i öronen är inte farligt, men då hål görs i hud och vävnad finns en risk för infektion. Men komplikationer är ovanligt. Det viktiga är att hålla såret (själva hålet) som uppstår vid håltagning rent, torrt och luftigt. Då brukar det läka snabbt. Det är också bra att påminna barnet att inte pilla på örhängena med smutsiga fingrar och att alltid se till att ha rena händer och fingrar när hålet ska rengöras.

bottom of page