top of page
IPL laser - hårborttagning 
Diode laser - hårborttagning

IPL är en ljusbehandling, en vidareutveckling av laserteknik. Vid IPL-behandling läggs en kall gel på huden och en ljuspuls med synligt och infrarött ljus överförs via en glasprisma. Ljuspulsen vid IPL-behandling kan kännas som en liten snärt i huden. Man får inga sårskorpor av behandlingen utan endast en lätt rodnad och värme i huden de närmaste timmarna.

Vid hårborttagning med IPL laser så om det finns tillräckligt med melanin och håret befinner sig i sin anagena växtfas, hettas melaninet upp till temperaturer som förstör hårsäcken och förhindrar framtida hårväxt.  Eftersom att växtcykeln ser olika ut på olika delar av kroppen, och på grund av hormonförändringar, kan antalet behandlingar som behövs variera på olika delar av kroppen som behandlas med IPL. 

Efter varje IPL laser behandling kommer hårväxten att minska med cirka 20-30 procent. Håret som växer tillbaks växer fläckvis. För permanent hårborttagning behöver de flesta kroppsdelar mellan 6-8 behandlingar, men detta kan variera från patient till patient. Hårväxt i till exempel ansiktet påverkas extra av hormonella obalanser och andra relaterande faktorer vilket gör att vi rekommenderar 8-12 IPL behandlingar för att nå bästa resultat.

Permanent hårborttagning med diod-laser är den senaste metoden för effektiv hårborttagning. Den har nu ersatt de äldre metoderna med "rubinlaser" och "ljuslampa" både i Sverige och Internationellt. Diode-laser är effektivt, snabbt och säkert. Ljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig från håret ned till hårrötterna som värms upp till cirka 70° Celsius och dör. 

Vi brukar räkna med 4-8 laser behandlingar för att uppnå optimal effekt. Anledningen till detta är att lasern kommer åt de "aktiva" hårsäckarna. Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserpulserna.  Vi använder oss utav (T808-C Diode Laser Hair removal system) en utav de mest moderna och utvecklade maskinerna i världen.  Med den inbyggda kylsystemet på våran Diode laser system så kyler den ner huden innan man använder det pulserande laserljuset på huden. De flesta patienter upplever laserpulserna som smärtfri behandling eller varma stick. 

Hur effektiv är hårborttagning med diodlaser beror på flera faktorer : Vilken hud färg patienten enligt Fitzpatrick skalan hudtyp: 1-6, vilken färg patienten har på hårväxten, vilken Diod-laserutrustning kliniken har.

Vaxning 

Oljebaserad bred rulle vaxning är en ren naturprodukt för hårborttagning. Vaxningen innehåller : giyceyi rosanate , paraffinum, liguidum,cera Alba, hydrogenated microcrystaline max. Dessa delar minskar risken för hudirritation. Efter hårborttagning med behandlingen upplevs huden som mjukare och silkeslen oftast utan rodning eller irritation.

 

Vaxningen appliceras medhårs i stället för mothårs, till skillnad mot vanlig vaxning. På det sättet dras hårstråna ut i samma riktning som de växer. Behandlingen fungerar på de flesta hår- och hudtyper, optimal hårlängd på behandlings området är 4-5 mm, men 2-4 mm fungerar också . För känsliga områden så som bikini brasiliansk armhålor används vaxpuckar rosa titandioxid som innehåller samma saker som oljebaserade vaxningen.

Hudföryngring med IPL

Hudföryngring genomförs med IPL (intensivt pulserande ljus). IPL avger ljusenergi som både pigmentering och ytliga blodkärl tar till sig. När ljusenergin träffar pigment och kärl ombildas energin till värme. Vid tillräcklig hög värme sprängs pigment sönder och kärl kollapsar. Pigmentering och blodkärl försvinner och huden får en ökad lyster. IPL är en behandlings teknik som kan behandla olika indikationer i huden. Ljuset bildar värme i huden som i sin tur stimulerar kollagenproduktionen för en föryngrande effekt, reducerar blodkärl samt tar bort rodnad och pigment.

 

Föredelarna med IPL laser 

  • Jämnare hud och hudton

  • Ny fräsch lyster

  • Minskning av synliga rynkor

  • Cellförnyelse

Varför hudföryngring?

När vi blir äldre åldras även huden. Olika faktorer, såsom gener, livsstil och yttre faktorer som väder och vind kan påverka vår hud. Huden får sämre elasticitet och volymen minskar. Hyaluronsyra som finns naturligt i huden (som b.la. återfuktar och håller huden spänstig) och kollagen minskar och rynkor samt fina linjer kan uppstå. Huden kan därför kännas torr, slapp och grov. Det finns olika metoder och behandlingar för att bromsa uppkomsten av ålderstecken. En effektiv och säker metod är IPL.

Diatermi

En isolerad tunn engångsnål förs ned i hårkanalen och ström släpps på och en förbränning sker av hårlöken varvid hårstrået lossnar. Med hjälp av värmen eliminerar man näringstillförseln och utväxten av ett nytt hårstrå. Intervallerna mellan behandlingarna blir längre och längre. Stråna tunnare och finare för varje behandling. För att till sist upphöra krävs det upprepade behandlingar.

 

Hur många gånger man behöver upprepa proceduren med diatermi, beror helt och hållet på hur kraftiga hårstråna är. Mjuka, fjuniga hår kräver kortare behandlingstid än gruva och tjocka.

Velashape

Velashape  är en icke-kirurgisk kroppsbehandling som är perfekt för fettreducering av lokala fettdepåer som till exempel mage, kärlekshandtag, ridbyxelår, armar, ben och haka. Velashape arbetar även effektivt för att minska/ta bort celluliter och jämnar ut huden samtidigt som den slimmar kroppen. Behandlingen med Velashape passar dig som trots bra träning och bra kost inte kan få bort envisa fettdepåer och/eller dig som vill bli av med celluliter. Velashape är den perfekta behandlingen för dig som vill ha snabba och synliga resultat utan att ta till plastikkirurgi. För bästa resultat rekommenderar vi dig en kur på 4-6 gånger även om det självklart är möjlighet att boka in enstaka behandlingar. Under din kostnadsfria konsultation ger vi förslag på en individuell behandlingsplan anpassad efter dina önskemål och behov.

Velashape använder sig av 4 energier i symbios för att uppnå dessa snabba fina resultat. Den optiska (infrarött ljus 700-2000nm) energin är mycket viktig då den fungerar som en vägvisare för den Bi-Polariska Radiofrekvensen och gör den selektiv. Utan optisk energi så värmer Bi-Polarisk Radiofrekvens upp annan vävnad i onödan och effekten uteblir. Bi-Polarisk Radiofrekvens når djupt ner i vävnaden (ca 2cm) och har vägletts av den optiska energin. Nu värms fettvävnaden upp och metabolismen ökar dramatiskt. Fettcellerna dräneras och reduceras i storlek. Vakuumsuget drar upp vävnaden in i munstycket och frigör sammanpressade blodkärl som aktiveras omedelbart. Blodcirkulationen och lymfcirkulationen aktiveras och forslar bort slaggämnen som dräneras från fettcellerna. De mekaniska massagerullarna ger en djup bindvävsmassage som luckrar upp sammanpressade fettdepåer och hjälper till att forsla bort slaggämnen och vätska.

bottom of page